Artsen
Door haar ervaring heeft Tiffany een unieke kijk ontwikkeld op de dilemma's waarmee veel zorgprofessionals, waaronder artsen, worden geconfronteerd.
Frank de Jongh, 34
Zorgondernemer & Arts
Coaching voor artsen
Een baan als arts is een andere tak van sport. Topsport, welteverstaan. Logisch dat je dan een goede coach nodig hebt die weet waar je het over hebt en die de medische wereld kent. Een psycholoog die onderzoek heeft gedaan naar het werkklimaat van jonge artsen en artsen traint en coacht is dan ook geen overbodige luxe.
Er zijn eindeloos veel vraagstukken waar ik je mee kan helpen, maar om het overzichtelijk te houden worden hieronder drie veelvoorkomende thema's van coaching toegelicht. Zit jouw vraagstuk er niet tussen?
Neem dan vrijblijvend contact op onderaan deze pagina om je wensen te bespreken.
Werk/privé balans
Je werk- en privéleven beter op elkaar afstemmen
Je wilt een goede arts zijn, maar ook gezond eten, sporten, op vakantie en dat zonder al teveel stress én terwijl je bereikbaar moet zijn na werk. Ik help je om de balans te vinden die het best bij jou past, zodat je als arts je werk goed kunt doen, terwijl je je hoofd koel houdt en ook van je leven kunt genieten.
Gezond aan het bed
Voorkomen dat je uitvalt of gezond terugkeren
Zorgen voor een ander is heel wat anders dan zorgen voor jezelf. Niet alleen jijzelf, maar ook je patiënten zijn gebaat bij jouw mentale gezondheid. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis zijn er genoeg ballen om hoog te houden, dus logisch dat je zo goed mogelijk wilt kunnen jongleren.
Doorgroeien
Een nieuwe stap maken in je carrière
Grote kans dat je gedurende je gehele carrière nieuwe stappen zult maken. Dan is een eenmalige investering in coaching erg waardevol. Ik kan je bijvoorbeeld helpen om erachter te komen welk specialisme je wilt doen en hoe je je daarin ontwikkelt, of je binnen of buiten het ziekenhuis wilt werken, hoe je omgaat met constante verandering van plek en hoe je solliciteren aanpakt.
Op locatie of online
Intake binnen 1 week
Ook in het Engels
Hoe ziet een coachingstraject eruit?
Zodra je contact opneemt, kunnen we je wensen kort doorspreken. Daarna plannen we een eerste, gratis kennismaking. Hierin bespreken we o.a. wat jouw coachingsdoelen zijn. Na afloop ontvang je van mij een op maat gemaakt plan inclusief offerte. Als je hiermee akkoord gaat, kunnen we de volgende sessie plannen. Elke sessie kan verschillende tools en technieken bevatten, zoals reflectie, oefeningen en actieplannen. Tussentijds evalueren we samen hoe het gaat en als het nodig is, stellen we de doelen bij.
Wat zijn de kosten voor een coachingstraject?
Het intakegesprek duurt 45-60 minuten en kost je niks. Daarna wordt een inschatting gemaakt van het aantal sessies dat nodig is. Eén coachsessie duurt een uur en kost €115 excl. btw. Het totaalbedrag is dus afhankelijk van het aantal sessies (zie vraag over gemiddeld duur van een coachtraject).
FAQ
Hoe lang duurt een gemiddeld coachtraject?
De duur van een coachingstraject varieert afhankelijk van de individuele behoeften en doelen. Gemiddeld duurt een traject tussen de 6 en 8 sessies, verspreid over een periode van 3 tot 6 maanden. Na een intakegesprek kan ik hiervan een betere inschatting doen.
Waar vind de coaching plaats?
Mijn coachingspraktijk zit op een kwartier lopen van Utrecht Centraal. Daarnaast kunnen sessies ook altijd online plaatsvinden.
Worden het coachtraject vergoed door mijn zorgverzekering?
Nee, niet door de zorgverzekering. Werkgevers in de zorg zijn vaak wel bereid om te investeren in coachingstrajecten voor hun werknemers. Ook hier kan ik je (kosteloos) bij helpen.